Tudom, hogy mi az ábra

„A rockban is vannak szentek, próféták, hittérítők, hit-eltérítők, vagánykodók és rejtőzködők, buta szerencse fiai és okkal bámult okkult bölcsek, mártírok, démonok és altatódalt búgók, sztárok és epizodisták, egylemezűek és folyton megújulók, holtak és föltámadottak, félrelököttek, elhallgattatottak és már szólni-is-alig-tudók. (…) A közönség más és más, de ~ csak egy van.” – írja Temesi Ferenc a Por ‘zene’ szókiccében. Hogy melyik kategóriába sorolná a Bizottságot, kiderül az esten. Társaként Szkárosi Endre lép majd fel, aki hangköltészeti és intermediális művészeti pályájának kezdetét a Fölöspéldány alapításához köti, a 80-as évektől kezdve “a költészet, a zene, a képzőművészet és az akció totális színpadi nyelvezetének" megteremtésén munkálkodott, költészeti performance-okat és akciókat szervezett, például a Konnektor zenekarral, melynek Bernáth(y) Sándor, a Bizottságból hamar kivált festő-zenész is tagja volt.

 

Kettős Tamás és a Vadszamarak zenéje társadalomkritikus voodoo-hiphop a Dunakanyarból didzseriduval, húzós ritmusokkal, erős színekkel, szép árnyakkal Kettős Tamás négyzetre emelt világában.

A zenekar tagjai: Hortoványi Kettős Tamás – szöveg, Kis Gyula 'Pempő' – dobok, Virág Tibor – percussion, Keszei Krisztián – bass, F. Zámbó Öcsi – billentyűk, Perecsényi Tibor – gitár

 

moderator: Lévai Balázs

Bestia bestia látlak